Sünen-i Tirmizi - 05 - HAC KİTABI - 10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd”

10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd” - ١٠ - باب مَا جَاءَ فِي إِفْرَادِ الْحَجِّ

Sünen-i Tirmizi: 05 - HAC KİTABI: 10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd”

Tarih: 22 Mart 2024 Cuma
0 cevap verildi, 1 değerlendirme yapıldı, 5 görüntülendi.
5/5 - 1 kişi oy verdi.
Bu sayfa 22.03.2024 tarihinden itibaren 5 defa görüntülendi.

٨٢٧ - حَدَّثَنَا أَبُو مُصْعَبٍ، قِرَاءَةً عَنْ مَالِكِ بْنِ أَنَسٍ، عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْقَاسِمِ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلّى اللّه عليه وسلّم أَفْرَدَ الْحَجَّ ‏.‏ قَالَ وَفِي الْبَابِ عَنْ جَابِرٍ وَابْنِ عُمَرَ ‏.‏ قَالَ أَبُو عِيسَى حَدِيثُ عَائِشَةَ حَدِيثٌ حَسَنٌ صَحِيحٌ ‏.‏ وَالْعَمَلُ عَلَى هَذَا عِنْدَ بَعْضِ أَهْلِ الْعِلْمِ  

٨٢٨ - وَرُوِيَ عَنِ ابْنِ عُمَرَ، أَنَّ النَّبِيَّ صلّى اللّه عليه وسلّم أَفْرَدَ الْحَجَّ وَأَفْرَدَ أَبُو بَكْرٍ وَعُمَرُ وَعُثْمَانُ ‏.‏ حَدَّثَنَا بِذَلِكَ قُتَيْبَةُ حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ نَافِعٍ الصَّائِغُ عَنْ عُبَيْدِ اللَّهِ بْنِ عُمَرَ عَنْ نَافِعٍ عَنِ ابْنِ عُمَرَ بِهَذَا ‏.‏ قَالَ أَبُو عِيسَى وَقَالَ الثَّوْرِيُّ إِنْ أَفْرَدْتَ الْحَجَّ فَحَسَنٌ وَإِنْ قَرَنْتَ فَحَسَنٌ وَإِنْ تَمَتَّعْتَ فَحَسَنٌ ‏.‏ وَقَالَ الشَّافِعِيُّ مِثْلَهُ ‏.‏ وَقَالَ أَحَبُّ إِلَيْنَا الإِفْرَادُ ثُمَّ التَّمَتُّعُ ثُمَّ الْقِرَانُ

10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd”

827- Âişe (راضي عنها)'dan rivâyet edildiğine göre: “Rasûlüllah () umre yapmaksızın tek başına hac yapmıştır.” (Müslim, Hac: 19; Ebû Dâvûd, Menasik: 23)

Tirmizî: Bu konuda Câbir ve İbn Ömer'den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Âişe hadisi hasen sahihtir.

828- Bazı ilim adamları uygulamalarını bu hadisle yapar. İbn Ömer (رضي الله عنه)'den rivâyete göre: “Peygamber () tek başına hac yapmıştır. Ebû Bekir, Ömer ve Osman da tek başına hac yapmışlardır. Bu hadisi bu şekilde bize Kuteybe, Abdullah b. Nafi' es Saiğ, Ubeydullah b. Ömer, Nafi' ve İbn Ömer yoluyla aktarmıştır.

Tirmizî: Sevrî diyor ki: “Tek başına hac yapılabilir. Hac ve Umre birlikte de yapılabilir. Veya tek bir ihramla hem hac hemde umre bir arada yapılabilir, hepsi güzeldir.” Şâfii'de aynı şekilde diyor ve şunu ekliyor: “Bizce en sevimli olan yalnızca yapılan hac'dır. Sonra temettü haccı, daha sonra da kıran haccı gelir.”

« Önceki
9- Peygamber (ﷺ) Telbiye Getirmeye Ne Zaman Başladı?
Sonraki »
11- Hac ve Umreyi İkisini Bir Arada Yapmaya Niyet Etmek

10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd” ile ilgili sorular

10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd” ile ilgili soru ya da tartışma başlatın.

Soru Sor

Bu bölümde 10- Yalnızca Yapılan Hac “Haccı İfrâd” ile ilgili soru sorabilirsiniz. Soru sormak için oturum açın..

/500

05 - HAC KİTABI Hadis-i Şerifler

Whatspp'ta Paylaş

Sünen-i Tirmizi

Sünen-i Tirmizi ©2024

Hakkında

Sünen-i Tirmizi